vrijdag 30 januari 2009

ding 18

Kijk, dat is nu echt iets wat ik leuk vind. Boekenervaringen delen en vooral lezen wat anderen van een boek vonden, zodat je geinteresseerd raakt.
alleen het zelf aanmelden lukte nog niet, want de naam bleek al te bestaan. ga ik later nog eens proberen. via 23 dingen was het wel mogelijk.
dit is dus een soort digitale leeskring!

zondag 25 januari 2009

ding 14 en 15
podcast is echt een product voor prive gebruik, althans zo heb ik het leren kennen. Een radiouitzending kunnen beluisteren op het moment dat het jouw schikt. Voor de bieb zie ik nog niet wat het toevoegd. De podcast van het Dok vind ik niet gebruiksvriendelijk en ook uit die van de bieb WAterland kon ik weing wijs worden.
You-tube is leuk om in rond te kijken (b.v. na het concert van Leonard Cohen was het erg leuk om beelden terug te zien). Voor de bieb kan ik me voorstellen dat dit vooral de jeugd aanspreekt. Maar dan de verbinding leggen met onze core-business?.... Ik ben benieuwd wat de jeugdspecialisten ermee kunnen.

zaterdag 24 januari 2009

helaas is het weekend en dus is chatten met al@din nu niet mogelijk; dat ga ik dan later wel eens proberen.
chatten is nie zo mijn ding; te snel en te impulsief.
ding 13
kijk, dat is nu echt handig; weg met al dat mail verkeer,
ben het eens met annet: dit zouden we moeten toepassen.
de eerstvolgende agenda voor het tl overleg probeer ik via googledoc te maken en wie wat wil toevoegen, kan dat dan direct doen.
ding 12
leuk te zien dat mijn favoriete beeldhouwer al door iemand was gekozen. heb ik me beperkt tot een commentaartje. Maar zo kun je dus ook aan sharing doen
ding 11
dat lijkt me nou een mooi onderdeel voor de beleefbibliotheek. Vanuit de winkels zou je specifieke aandacht aan onderwerpen kunnen besteden. Ik denk dan aan genres van boeken koppelen aan informatieve boeken en zo een pakketje samenstellen. Leuk zou zijn wanneer lezers hun bevindingen gaan toevoegen.
Wiki od deventer is natuurlijk een prachtig voorbeeld.