dinsdag 3 februari 2009

ding 23, 23 dingen

mijn laatste bericht: een terugblik.
wat heeft de cursus me gebracht? ik heb veel dingen gezien en eraan gesnuffeld. zonder de cursus was ik daar noch lang niet aan toe gekomen. enkele dingen vond ik gewoon leuk, zoals de dingen 6 en 8. een behoorlijk aantal dingen heb ik gedaan " omdat het bij de cursus hoort", zoals delicious, wiki, instant messaging; ik zie daar voor mezelf nog geen meerwaarde. een aanrader vind ik de kantoortoepassingen. bijzonder vond ik het vooral te zien hoe anderen met al die web 2.0 dingen omgaan. ik ben bang dat ik niet uit het goede hout gesneden ben, want wil je echt thuis raken op het web dan moet je je mind open stellen en voortdurend actief zijn. ik zie dat voor mezelf nog niet zitten. voor de bieb is het wat anders; er liggen veel mogelijkheden.
verder heb ik ontdekt dat in je eentje allerlei dingen ontdekken ook niet je-dat is voor mij. ik hoop een paar dingen nog eens met anderen door te akkeren. wat me verontrust is dat ik berichten tegenkwam waarin ik las dat het web de fgrens tussen zaken en prive laat vervagen. dat vind ik een risico. help. ik word oud!

ding 22

Het laatste echte ding. Meer info over web 2.0 Ik ben het eens met hen die zeggen dat daar een deel van de toekomst ligt en denk dat de bieb kan helpen bij het "ordenen". Eigenlijk is het zoals de beib is begonnen: ontsluiten en ordenen zodat anderen er hun weg kunnen vinden. Voorwaarde is daarbij wel dat je veel kennis in huis hebt. Hier ligt een kans voor de jongere generatie. Hoor mij!!

zondag 1 februari 2009

ding 21

jammer dat de inlogcode 23 dingen bij OBA het niet meer doet.

ding 20

tja, dit is natuurlijk leuk voor liefhebbers. ik zou me er meer in willen verdieoen,maar kan nu eenmaal niet alles. kijk met bewondering naar anderen die het zelfs is gelukt om het in hun blog op te nemen. hoe doen ze dat????

ding 19

op zich lijkt me dit een prima manier om dingen te delen, maar mijn bezwaar is dat het veel tijd kost. voor de bieb zie ik zoiets ooit wel zitten, zij het welmgekoppeld aan onderwerpen, thema's. je zou de jaarkalender van de winkel kunnen gebruiken om themagericht mensen uit te nodigen gedachten met elkaar te delen. maar.... dat vereist wel een personeelslid die voortdurend als aanjager en bewaker bezig is. wel interessant of dat binnen de huidige opzet zou kunnen.

vrijdag 30 januari 2009

ding 18

Kijk, dat is nu echt iets wat ik leuk vind. Boekenervaringen delen en vooral lezen wat anderen van een boek vonden, zodat je geinteresseerd raakt.
alleen het zelf aanmelden lukte nog niet, want de naam bleek al te bestaan. ga ik later nog eens proberen. via 23 dingen was het wel mogelijk.
dit is dus een soort digitale leeskring!

zondag 25 januari 2009

ding 14 en 15
podcast is echt een product voor prive gebruik, althans zo heb ik het leren kennen. Een radiouitzending kunnen beluisteren op het moment dat het jouw schikt. Voor de bieb zie ik nog niet wat het toevoegd. De podcast van het Dok vind ik niet gebruiksvriendelijk en ook uit die van de bieb WAterland kon ik weing wijs worden.
You-tube is leuk om in rond te kijken (b.v. na het concert van Leonard Cohen was het erg leuk om beelden terug te zien). Voor de bieb kan ik me voorstellen dat dit vooral de jeugd aanspreekt. Maar dan de verbinding leggen met onze core-business?.... Ik ben benieuwd wat de jeugdspecialisten ermee kunnen.

zaterdag 24 januari 2009

helaas is het weekend en dus is chatten met al@din nu niet mogelijk; dat ga ik dan later wel eens proberen.
chatten is nie zo mijn ding; te snel en te impulsief.
ding 13
kijk, dat is nu echt handig; weg met al dat mail verkeer,
ben het eens met annet: dit zouden we moeten toepassen.
de eerstvolgende agenda voor het tl overleg probeer ik via googledoc te maken en wie wat wil toevoegen, kan dat dan direct doen.
ding 12
leuk te zien dat mijn favoriete beeldhouwer al door iemand was gekozen. heb ik me beperkt tot een commentaartje. Maar zo kun je dus ook aan sharing doen
ding 11
dat lijkt me nou een mooi onderdeel voor de beleefbibliotheek. Vanuit de winkels zou je specifieke aandacht aan onderwerpen kunnen besteden. Ik denk dan aan genres van boeken koppelen aan informatieve boeken en zo een pakketje samenstellen. Leuk zou zijn wanneer lezers hun bevindingen gaan toevoegen.
Wiki od deventer is natuurlijk een prachtig voorbeeld.